فمینیسم و اسلام

فمینیسم و اسلام

فهرست مطالب
چکیده :    1
مقدمه :    1
فمینیسم چیست؟    2
بررسی علل پیدایش فمینیسم    3
بررسی علل تنوع مکاتب فمینیستی    5
مکتب های فمینیستی    6
1- فمينيسم ليبرال:    6
2- فمينيسم ماركسيست:    6
3- فمينيست راديكال:    7
4- فمينيسم سوسياليستى:    8
5- فمينيسم فرامدرن(پست مدرنيسم):    9
6- فمينيسم اسلامى:    9
زیرشاخه های فمینیسم اسلامی    12
مهم ترین اهداف جنبش فمینیستی    13
1- تلاش براى دريافت حقوق مساوى با مرد    13
2- تلاش براى نفى تحقير زنان    14
3- تاكيد بر عدم تقابل ميان زن و مرد    14
4- تاكيد بر عدم برترى مرد بر زن    15
5- تلاش براى كسب برابرى حقوقى    15
مهمترين مطالبات اين ديدگاه را مى‏توان در 8 خواسته بيان كرد:    15
اصول ومبانی تفکرات فمینیسم اسلامی    16
برداشت از دين    16
برداشت از تساوى    17
برداشت از آزادى    17
برداشت از خانواده    18
نقد فمینیسم اسلامی    18
ضعف فمینیسم اسلامی:    18
زن از دیدگاه اسلام    19
نقد فمینیسم    20
عامل اصلى ظلم به زنان و فرودستى آنها چيست؟    22
نتیجه    23
فهرست منابع و پاورقی ها :    24
پاورقي ها:    24
چکیده :
 در اين نوشتار، سعى شده است فمينيسم به بيان ساده و گويا، امّا عميق و پرمحتوا معنا شود؛ فمينيسم نهضتى است براى مطالبات حقوقى زنان كه در اواخر قرن 19 ميلادى و در پى اعتراض به برخى نابرابرى‏هاى اجتماعى شكل گرفت و براساس يك سرى انگاره‏هاى مشخص اعتقادى، به تجزيه و تحليل………………

اين نابرابرى‏ها پرداخت و راهبردهاى متفاوت با ديدگاه‏هاى مختلفى ارائه داد. به علت وابستگى ديدگاه‏ها و گرايشاتِ فمينيستى به مكتب‏هاى فلسفى و سياسى غرب، نحله‏هاى متفاوتى از فمينيسم به وجود آمد كه هر كدام با منظرى خاص و جداگانه به مسائل حقوقى زنان مى‏نگرند. فمينيسم‏هاى راديكال، ماركسيست، سوسياليست، ليبرال، فرامدرن و اسلامى، از مهم‏ترين گرايشات فمينيستى هستند. در اين نوشتار سعى شده تا ضمن آشنايى با اين گروه‏ها، به بيان و نقد ديدگاه‏ها، اهداف، آرمان‏هاى، نحوه تحليل آنها از مسائل و مشكلات زنان و راه‏كارهاى ارائه شده آنها پرداخته شود.
 مقدمه :
 نوشتار حاضر به يكى از مباحث روز مى‏پردازد. فمينيسم، جريانى است خزنده كه از متن تفكرات فلسفى و ايدئولوژى غرب برخاست و با طرح ايده‏ها و شعارهاى به ظاهر حق مدارانه درباره زنان، توانست به سرعت در سطح دنيا انتشار يابد و كشورهاى اسلامى را فرا بگيرد.
استكبار جهانى و صهيونيسم براى مقابله با اسلام و تضعيف پايه‏هاى آن و كنترل جوامع اسلامى، با طرح بلند مدتى پا به عرصه گذاشته است و سعى دارد با نابودى نظام خانواده، عملاً اجتماع مسلمين را دچار تشتت و گسست نمايد، وحدت و وفاق ملى و مذهبى را از بين ببرد و در نهايت، به تسخير كامل كشورهاى اسلامى و استفاده از منابع غنىِ فرهنگى، اجتماعى و اقتصادى مسلمانان بپردازد.
يكى از مهم‏ترين حربه‏هاى دشمن، دامن زدن به مسائل حقوقى زنان، به ويژه در جوامع اسلامى است. استكبار با آگاهى از سنت‏هاى قومى، قبيله‏اى و مذهبى كشورهاى اسلامى و حساسيت‏هاى مسلمانان در مورد زن، به تبليغات مسموم و همه جانبه در سطح وسيع پرداخته؛ تا ضمن خشن و غير منصفانه جلوه دادن چهره اسلام نسبت به مسائل زنان ـ به ويژه حقوق اقتصادى از قبيل ارث، ديه و نفقه ـ به شبهه افكنى نسبت به آموزه‏هاى مترقى اسلام بپردازد.
در اين مجال، وظيفه علما، روشنفكران، محققان و دين پژوهان، بسيار خطير و حياتى است. آنان مى‏بايست ضمن دفاع عقلايى از دين و آموزه‏هاى دين و تبيين و به زبان روز در آوردن معارف دينى و اعتقادات اسلامى، نيازها و خلاءهاى فكرى جامعه، به ويژه قشر جوان، را بر طرف كنند و از آن سو، ضمن كنترل، بررسى و نقد ايده‏ها، تفكرات و فرهنگ‏هاى صادراتى غرب، حقيقت و ماهيت واقعى آنها را بر ملا سازند؛ تا جوان مسلمان فريب ظاهر زيباى آنها را نخورد. كشورهاى صنعتى غربى در امر بسته بندى صنايع غذايى نسبت به ما چند گام جلوترند. آنها از اين تكنولوژى در بسته بندى عقايد خود نيز استفاده مى‏كنند. جريان

این تحقیق در 27 صفحه با فونت 14 به همراه فهرست مطالب ، متن تحقیق ، نتیجه گیری و منابع و پاورقی می باشد.حجم فایل:64 کیلوبایت

فهرست مطالب فمینیسم و اسلام

فهرست مطالب فمینیسم و اسلام


تهیه و تنظیم مهرماه 98

مطالب مرتبط